Om het in de woorden van Jim Morrison te zeggen:

“For the music is your special friend
Dance on fire as it intends…
Music is your only friend…
Until the end…
until the end…
Until the…
End…”


Boek Black Hawk

Muziek  en reizen zijn altijd al heel belangrijk voor mij geweest. Zo had ik tijdens m’n reizen het geluk om de cultuur en de visioenen van de Amerikaanse indianen te mogen leren kennen. Deze zienswijze bleek voor mij een snelle manier om mezelf terug te vinden in de harrewar van m’n eigen gedachten. Het was tijdens één van die reizen dat m’n vriend en leraar, Loup Blanc, me de naam Black Hawk gaf. Tijdens het werk dat ik met hem deed in het Amazone woud raakte ik bekend met de visionaire brouwsels en afkooksels van de lokale sjamanen. Deze ervaringen inspireerden me later in m’n teksten. Na jaren geëxperimenteerd te hebben met sjamanistische trance muziek en etnische instrumenten kwam ik weer terug bij de Classic 60’s rock en de idolen uit m’n jeugd.

In het begin van m’n reizen was het eigenlijk Rock muziek die me inspireerde om meer en dieper te gaan ervaren. Sinds ik een jaar of elf was vond ik in muziek een soort van toevluchtsoord. Mijn oudste broer gaf me een gitaar en leerde me m’n eerste akkoorden spelen. Van het ene kwam het andere en hier ben ik dan.

Idolen als The Doors, John Lennon, Bruce Springsteen en zovelen anderen deden me dromen van meer en groter, van immense landschappen en vrijheid.

Ik geloof nu eenmaal dat kunst gedeeld moet worden om te kunnen bestaan. Ik geloof zelf dat muziek pas muziek is wanneer ze beluisterd wordt, dat kleur pas kleur is als ze gezien wordt… Muziek, en kunst in het algemeen, is een manier om je uit te drukken, om te delen en te verbinden, om samen te komen. Het is een manier om even dezelfde droom te dromen, op dezelfde golven te surfen. Muziek is als reizen of ontdekken, ze behoort niemand toe, ze gebeurd gewoon… Muziek leeft en ze is vrij…

En dan waren er ook auteurs zoals Carlos Castaneda, dichters als John Trudell en mensen als Crazy Horse, Red Cloud en Geronimo die me inspireerden om m’n leven voluit te leven. Zoals ik het zelf verwoord in een van m’n nummers, ‘Don’t you tell me how to live and how to die, I will do it my way!!’ En dat is dan ook wat ik deed. M’n muziek, artworks en teksten reflecteren het leven zoals ik het zie, en daarom ook hoe ik het beleef. Het is hoe ik dit graag deel met gelijkgestemde mensen, hopende misschien hier en daar iemand te inspireren of troost te bieden, zoals ik zo vaak geïnspireerd en getroost werd dankzij de muziek en de verhalen van anderen.

Ik zou zeggen, geniet ervan, deel en be-leef!!

Black Hawk