Ondanks het feit dat ik altijd wel een creatief iemand ben geweest, was ik niet altijd een artiest. Vele jaren reisde ik om m’n honger naar kennis en ervaring te stillen, wat me uiteindelijk nooit gelukt is. Ik hou enorm van de natuur en de diversiteit die in en door haar vorm neemt. Ik hou van haar kleuren en geuren, ik hou van haar geluiden en ik hou van haar bewoners. Ik hou er vooral van om dat allemaal te beleven, ik hou van ervaren, uiteindelijk zijn het m’n ervaringen die van me gemaakt hebben die ik nu ben. Ik waan me een gelukkig iemand want in al m’n omzwervingen ontmoette ik fantastische mensen, inspirerende culturen die elk vanuit hun eigen achtergrond uiteindelijk hetzelfde verhaal vertelden. Het verhaal van het mens-zijn. Het waren dan ook al die verhalen die me in de eerste instantie inspireerden in m’n muziek, in m’n teksten en ook in mijn kunstwerken.

Ik voel me heel erg bevoorrecht want ik woonde en leefde bij Indianen in de VS. Ik ontmoette hen in hun eigen kader en ik kwam er mezelf tegen. Ik ontdekte er iets dat, alhoewel ik het zo niet noemde, je spiritualiteit zou kunnen noemen. Een manier van kijken en luisteren die me dichter bij mezelf bracht terwijl het ook m’n contact met de buitenwereld verdiepte. Ik reisde later met mijn ‘leraar’ Loup Blanc naar het amazonewoud van Peru en we werkten er gedurende 8 jaar samen met lokale sjamanen. We reisden er in het bewustzijn en ontdekten meer dan we ooit voor mogelijk achtten, ik althans… Ik werkte er met de plant Ayahuasca en kreeg er van Loup Blanc de naam Black Hawk. Als de benoeming van een kwaliteit die zo diep verweven is met wie ik ben dat er een leven lang voor zou nodig zijn om het met woorden te beschrijven…  Ik ontdekte het sjamanisme en zag dat het een heel simpele logica volgde.
Het toonde me de ‘gelaagdheid’ van het leven.

Ik herontdekte mezelf en gaandeweg leerde ik een wereld van mogelijkheden kennen. Ik ontdekte meditatie, bewustzijn, gezondheid en logica. Ik werd vegetariër en later zelfs Veganist want dat sloot naadloos aan bij mijn visie en mijn liefde voor de natuur. Ik herontdekte muziek en gaf me over aan etnische ritmes en sjamanistische trance maar even zo goed aan meditatieve stilte en repetitieve mantra’s. Uiteindelijk kwam ik ook weer terug tot bij de muziek uit m’n jeugd, classic Rock en de pop en rock ‘goden’ uit de sixties. Geïnspireerd door m’n leraar Loup Blanc en indiaans kunstenaars van Noord en Zuid Amerika kwam ik uiteindelijk ook bij visuele kunst terecht. Ik ben gek op kleuren, sferen, dromen… Ja eigenlijk ben ik een dromer en ik denk zelf dat wij ergens allemaal dromers zijn. Ik hou ervan om die droombeelden vorm te geven en ze tegelijkertijd ook een inhoud mee te geven. Als een soort van boodschap,..
Mijn kunstwerken, muziek, poëzie… Ze maken allemaal deel uit van mijn verhaal.
Het verhaal dat Black Hawk noemt.

Maar uiteindelijk is het misschien wel ieders verhaal want eigenlijk zijn we allemaal hetzelfde en ook naar hetzelfde op zoek. Inspireren en geïnspireerd worden is de boodschap. Delen, samenkomen en het geheel optillen naar de volgende, mooiere versie van zichzelf… Ieder apart maar ook wij allemaal samen. Het is een verhaal over vriendschap en zachtaardigheid… dromen en ontwaken… Creëren en loslaten… pijn en geluk… verdriet en overgave. Uiteindelijk is het leven wat we er van maken en de dingen zijn zoals ze zijn.

En,… Als de wereld is zoals die is, is dat omdat wij zijn zoals we zijn…

En ja, ik hou ook van filosoferen…